konstskylt

Jag har kommit igång med skyltar som konst

Jag älskar konst men inte sådan där tung konst som jag inte förstår. När jag var i Florens så såg jag hur konstnären Clet Abraham hade satt upp klistermärken för att förändra vanliga gatuskyltar. Jag blev så inspirerad att min karta med nålar fick flera stycken på denna italienska stad eftersom jag åkte tillbaka bara för att titta!

Efter att ha tänkt en del på det där med tomt rum så insåg jag att jag också kan skapa konst. Jag kan göra skyltar som är intressanta att se på. Dessutom hittade jag ett bra skyltföretag online som gör det möjligt att göra sin egen skylt direkt i webbläsaren.

Hur ser min skyltkonst ut?

Jag har jobbat fritt med min fantasi. Det är så kul att göra skyltar som konst för de är inte alls som konstverk vi hänger på väggen. En skylt för en dörr är ju praktisk men samtidigt så måste den inte se ut som allting annat.

handgjord dörrskylt
Denna skylt har jag gjort…

I mitt hem vågar jag ta ut svängarna. När det gäller sådant som är för vänner är jag lite mer stram och försiktig. Om du bor i Västerås kanske du känner igen bilden här ovan. Det är så galet att det är jag som har gjort den skylten. Är så stolt övre form och budskap. Säger inte mer än så.

Konst är något som kan förändra världen

Jag har hört flera säga att konst kan förändra världen. Detta är ett intressant koncept. Men jag måste säga att jag börjar förstå. Jag har aldrig sett mig själv som en konstnär men den där känslan av att ändra något genom att skapa själv förstår jag. Det sker någon inuti och varje människa är ju som en värld.

Jag tror också på att konst kan förändra världen:

Vad ska jag göra med detta?

Nu har jag inte tänkt att bli konstnär på fulltid. Det är inte målet med min konst. Snarare så rör det sig om att göra något som känns bra och riktigt. Ibland lägger jag in min design för att få professionell design. Detta särskilt när det ska vara för en butik eller mer officiellt projekt.

Jag kan ju inte själv tillverka en stor cool skylt av metall eller plast. Men när det gäller lite mindre skyltar för hem så knåpar jag med papper, trä och garn. Det blir hemmagjort men så coolt. Fast kontakta mig inte för att få skyltdesign från mig. Jag har fullt upp med beställningar från vänner och familj. Kommer inte ens att svara på den typen av förfrågan.

Var jag lite mallig nu? Kanske det men du ser ju själv hur snygg min Fred-skylt blev!