bästa tandkrämen

Bästa tandkrämen – Så väljer du bästa tandkrämen!

Jag älskar att borsta tänderna! Ett sätt att mota bort dystra tankar är helt enkelt att stå och borsta tänderna med ett leende framför spegeln. Det blir goda psykiska resultat men för att det även ska bli en god fysisk insats så gäller det att ha den bästa tandkrämen på borsten.

leende borsta tänderna
Borsta tänderna med ett leende!

Bra tandkräm har många viktiga fördelar som att göra rent i munnen, ge friskt tandkött och verka förebyggande mot karies som är samma sak som hål i tänderna. Men vilken tandkräm ska du välja för att få dessa resultat?

Här ska jag dela med mig av mina erfarenheter av tandkrämer och hur du kan tänka för att få bästa tandkrämen på din tandborste! Jag kommer att ta upp vilken tandvårdsprodukt som är bra för vad och så ge tips om några naturliga alternativ för tandborstning som jag gillar.

Vad du ska tänka på när du väljer den bästa tandkrämen?

Innan du kan välja den bästa tandkrämen för dina behov finns det några faktorer att ta hänsyn till. Den första faktorn är vilken typ av tandkräm du behöver. Olika tandkrämer är designade för olika behov, såsom blekning, tandstensbekämpning, förebyggande av hålrum och mer. Att veta vilken typ du behöver kan hjälpa dig att begränsa dina val.

Nästa faktor att tänka på är de aktiva ingredienserna i tandkrämen. Olika ingredienser kan ge olika fördelar. Det är viktigt att leta efter tandkrämer som innehåller de ingredienser du behöver. Fluor är till exempel en viktig ingrediens för att förhindra håligheter fast fluor ska inte sväljas då detta kan vara farligt.

Bakpulver kan hjälpa till med att ta bort ytliga fläckar. Fast då gäller det förstås att du gör på rätt sätt och kanske att du väljer tandkrämen som innehåller detta ämne.

Den slutliga faktorn att överväga är smaken och konsistensen på tandkrämen. Vissa människor föredrar en mintig smak medan andra kanske tycker att den är för stark. Du bör också leta efter tandkrämer som inte är alltför nötande och dessutom skonsamma mot ditt tandkött.

För att summera: Du vill ha en tandkräm som ger dig det stöd du är ute efter och som har aktiva ingredienser du gillar samt en smak som känns rätt för dig.

Vilken tandkrämsprodukt är bra för vad?

När det gäller att välja den bästa tandkrämen för dina behov är det viktigt att veta vilken tandkräm som är bra för vad. Här är några av de vanligaste typerna av tandkräm och vad de är bra för:

Whitening tandkräm – blekande tandkräm

Det här är en blekande tandkräm som innehåller speciella ingredienser som kan hjälpa till att ta bort ytliga fläckar och lysa upp ditt leende. Den kan dock slita på emaljen vilket du bör vara medveten om.

Kavitetsförebyggande tandkrämer

Dessa tandkrämer innehåller ämnet fluor. Det anses vara en viktig ingrediens för att förebygga hålrum och stärka dina tänder. Du minns kanske fluortanten om du gick i svenska skola på 1980-talet.

Här firas fluortantens dag:

Ska vi skratta eller gråta? Fluortantens dag, heja Sverige!

Tandkräm för kontroll av tandsten

Dessa tandkrämer innehåller ingredienser som kan hjälpa till att minska uppbyggnaden av tandsten och hålla dina tänder och tandkött friska.

Tandkräm för känsliga tänder och tandkött

Dessa tandkrämer är designade för att vara skonsamma mot dina tänder och tandkött. Detta samtidigt som de ger fördelarna med vanlig tandkräm.

Några populära tandkrämsmärken

När det kommer till tandkräm finns det en mängd populära märken att välja mellan. Här är några av de mest populära tandkrämsmärkena och vad de är kända för:

Colgate

Colgate är en av de mest populära tandkrämerna som säljs världen över. Denna tandkräm är känd för fördelar som att förebygga mot hål. Det finns också särskilda varianter av Colgate som är till för ömmande tandkött och tänder som ilar.

Jag har själv testat deras Sensitive och tycker att den fungerar men känner att den bara tar bort symtom inte själva orsaken till ilande tänder.

Här är reklam för Colgate Sensitive Pro Relief:

Crest

Crest är ett annat populärt märke och det är känt för sina bleknings- och tandstenskontrollfördelar. Dessutom är det många som gillar smaken på tandkrämer från detta märke.

Sensodyne

Sensodyne är ett populärt märke för personer med känsliga tänder. Detta eftersom det är designat för att vara skonsamt mot tänderna och tandköttet. Det finns varianter som även bleker dina tänder.

Alternativ för naturlig tandkräm för dig som inte vill ha kemiska ingredienser

Naturliga produkter ligger mig varmt om hjärtat. Detta oavsett om det handlar om bästa tandkrämen eller medel för kliande hårbotten. Om du letar efter ett mer naturligt alternativ finns det flera bra tandkrämer på marknaden.

Dessa tandkrämer är vanligtvis fria från syntetiska ingredienser och de innehåller naturliga ingredienser som bakpulver, kokosolja och eteriska oljor samt spännande ämnen som Q10. Det är dock viktigt att notera att naturliga tandkrämer kanske inte ger samma fördelar som vanliga tandkrämer såsom omedelbar behandling av ilningar.

Ta en titt på:

Urtekram Aloe Vera tandkräm utan fluor

Urtekram aloe vera

Det här är en jättebra naturlig tandkräm som jag kan rekommendera. Den ger en god smak i munnen och är 100% naturlig. Jag har använt den för att undvika fluor och tycker att det är skönt att det inte blir så mycket lödder när man använder den.

Du hittar denna tandkräm här. Notera att de också har en version som är med fluor.

Dr Organic Kol tandkräm

dr organic kol

En naturlig tandkräm som skyddar tänderna väl. Alla ingredienser är naturliga. Jag tycker dock inte att det är den bästa naturliga tandkrämen. Urtekram är bättre fast det här kan ju ändå vara ett bra alternativ. Testa vettja!

Du finner denna tandkräm här.

Dr Organic Aloe Vera

dr organic aloe vera

Det här är en mycket fräsch tandkräm som passar stora och små. Den ger ett fint skydd mot bakterier och har en god mintsmak. Jag gillar att den har naturliga ingredienser som kastanj och tea tree.

Läs mer om tandkrämen här.

Zymbion Q10 tandkräm

Zymbion

Här har du ett exempel på tandkräm med Q10. Den är inte fullt naturlig men ändå ett alternativ till vanliga varianter. Du slipper ingredienser som SLS och tandkrämen passar bra för dig som har känsligt tandkött.

Du kan hitta Zymbion här.

naturlig tandborstning
Borsta tänderna med bästa tandkrämen i naturen med en tandborste av trä!

Slutsummering av jakten på den bästa tandkrämen

Att välja rätt tandkräm är viktigt om du bryr dig om din munhygien och tandhälsa. När du väljer den bästa tandkrämen för dina behov är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av tandkräm du behöver med tanke på saker som de aktiva ingredienserna, smaken och konsistensen och så varumärket förstås.

Det finns också naturliga tandkrämer tillgängliga om du letar efter ett alternativ utan kemikalier och tandkräm utan fluor. Med rätt tandkräm kan du hålla dina tänder och tandkött friska och förebygga hål och andra tandproblem. Detta även då den är naturlig!