karta med nål

Karta med nålar, vad är grejen?

Det finns de som tycker om att hänga upp en karta för att med nålar pricka av var de har varit. Tror att det här blev poppis någon gång på 1900-talet i en film med Cher. Men jag fattar inte riktigt grejen med det här. Jag menar, varför ska jag märka ut var jag har varit.

Om jag till exempel skriver ut en karta över Västerås kan jag nåla sönder den. Om jag hänger upp en karta över Sverige blir det också många punkter. Men liksom vem bryr sig? Inte jag!

Jag har inte sett någon som har en sådan karta men låt oss säga att jag skulle göra det. Vad vill den personen säga mig med sin karta? Om den hänger i vardagsrummet eller köket så att jag kan se den. Ska jag då gå fram och kika på nålarna och liksom beundra och säga, åh du har varit både i Linköping och Peru!

Eller så kanske jag tar nålarna och ändrar om lite. Nu har du inte varit i Linköping utan i Sundsvall istället, så det så!