sol i sommar

Hur blir det med solen i sommar?

Jag vågar inte tänka på en sommar utan sol. För mig handlar det inte bara om att jag tycker om att bada och sola. När det blir mindre ljus så känns det emotionellt. Därför bävar jag för att se på saker som solprognos och UV-index för denna sommar.

Det är klart att jag kan köra på smarta saker som säker melanotan som ger en sådär läcker färg. Att vara brun är inga problem. Jag har en fin färg året om för jag vet hur man blir brun utan sol på ett naturligt sätt.

Men nu sitter jag och tänker på vad jag får göra om solen uteblir denna sommar…

Det får bli mycket mer musik

Om det inte blir sol i sommar så kommer mitt musikår på Spotify att bli intensivt. Jag kommer att lyssna så mycket mer på glad musik. Jag tänker mig ljus och poppig musik som ger den där känslan jag hade haft i vid utomhuspoolen.

Musik tänker jag mig som en lösning när allting inte alls blir som tänkt. Det går ju att göra mycket för att bli på gott humör med låtar som man inte kan sitta still till. Okej, det är en bra lösning om solen inte kommer att skina på mig.

Jag får väl svara i telefon då

En annan sak som jag tänker på är det där med att jag ju ibland känner att jag inte vill svara i telefon. Men jag tror att det kan bli lite annorlunda om jag under min semester kommer att vara hemma mycket mer för att det inte är soligt ute.

Det finns ju saker som ändå är rätt så trevliga att ta på telefon och så kanske jag kan ge mig på att busringa lite. Du vet sådär som Hassan. Den där serien som de sände för herrans många år sedan där vuxna gubbar sitter och bus-ringer till butiker och annat.

Eller så går jag ut ändå, särskilt om det regnar…

Men jag vill också säga att det inte måste vara soligt för att jag ska gå ut. Det kan regna hur mycket som helst och jag tar mig ut. Med ett stort paraply är det ändå rätt så magiskt att vara ute och traska i hällregn.

Kan jag göra detta tillsammans med någon så är det ju riktigt roligt. Jag får kolla vilka som kommer att vara hemma i sommar. Om det börjar ösregna kan vi ha en mötepunkt där vi ses med våra paraplyer och gummistövlar. Det blir hur bra som helst ju!

Nu vill jag nästan inte att det ska bli sol för det känns så spännande att ge sig ut i regnet på detta vis. Särskilt om det åskar. Jag vågar vara ute i åskväder med paraply för blixten lär aldrig slå ner i mig när det finns en massa höghus och träd runtomkring.