glad julklapp

Nu är det dags för glada klappar

Den här vintern är det många som kommer att samlas i mindre grupper och försöka göra varandra glada. Det har inte varit ett enkelt år och nu när helgerna äntligen kommer så finns det god anledning till att satsa på glada klappar.

Några tips för dig som vill glädja med dina presenter:

  1. Glöm inte rimmet

När vi ger bort födelsedagspresenter så är det där med grattis på födelsedagen det som står i centrum. Vi skriver något roligt som får den som får presenten att dra på smilbanden. Med julklappen är det ett rim som står i fokus. Det är för det mesta till för att det ska gå att gissa vad som är i paketet.

Fast det där rimmet kan ju även vara kul. Istället för att försöka slå rekord i julklappsrim kan det vara dags att tänka till lite och fokusera på glädjen. Skriv något fint om personen eller helt enkelt ett skämt. Det blir lite annorlunda när den klappen ska öppnas. Kanske något om hur vi levde innan Spotify

  1. Nöje är glädje

Låt klappen bli något som har med nöje att göra. Kanske en bra film, några månader på Netflix eller något annat som livar upp. Upplevelser är i ropet och det är inte så konstigt. Istället för att ge en sak ger du chokladprovning eller spökvandring. Så fantastiskt kul ju!

  1. Lyssna på vad de önskar sig

Du får så många ledtrådar när ni umgås. Tänk tillbaka på vad ni har pratat om. Vilken längtan har uttryckts vad var det som fascinerade? Det är i dessa samtal som du finner ledtrådarna till presenten som kommer att glädja på riktigt!